Terug naar de homepagina
De invloed van voeding op cariëspreventie - Thumbnail

De invloed van voeding op cariëspreventie

In de westerse wereld is er een stijging in het aantal cariës (gaatjes) door de invloed van onze leefstijl en voeding. Onderzoek toont aan dat traditionele volkeren die nog puur eten uit de natuur veel minder last hebben van gaatjes. Het is dus belangrijk om bewust om te gaan met voeding en gewoonten om cariës te voorkomen. Cariëspreventie begint met kleine aanpassingen in je dagelijkse routine en kan veel goeds doen voor zowel je gebit als je algehele gezondheid. Wist je dat een gaatje in een vroeg stadium weer kan herstellen? Diëtist, docent en auteur Louise Witteman deelt haar kennis en inzichten over voeding en cariëspreventie in dit uitgebreide artikel. Leer meer over hoe je met voeding preventief kunt werken aan een gezond gebit en lichaam. Hoe merk je eigenlijk dat je een gaatje hebt? Vaak zijn er geen symptomen in een vroeg stadium, maar als het gaatje dieper wordt, kun je gevoeligheid ervaren bij het eten of drinken van warme, koude of zoete producten. Een gaatje in de tandwortel of tandhals kan zelfs leiden tot hevige pijn en ontstekingen. Daarom is het belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor controle en eventuele behandeling. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Voor meer informatie over cariëspreventie en voeding, bekijk het artikel op tandarts.nl.